Προετοιμασία του Αρχείου

Ο τρόπος που πρέπει να σχεδιαστεί ένα αρχείο για εκτύπωση, διαφέρει εξ’ ολοκλήρου από μια απλή παρουσίαση στην οθόνη σας.

Συγκεκριμένα:

  1. Ποτέ μην στέλνετε αρχείο σε RGB, είναι απλά χρώματα οθόνης και όχι εκτύπωσης. Στέλνετε τα αρχεία σας μόνο σε CMYK.
  2. Η δουλειά σας θα πρέπει να είναι αποκλειστικά και μόνο σε σχεδιαστικό πρόγραμμα. Παρακαλούμε στείλτε αρχεία ps, eps, prn, tiff, με embedded τις φωτογραφίες αν υπάρχουν ή pdf υψηλής ανάλυσης. Οι φωτογραφίες θα πρέπει να είναι πάντα CMYK και σε 300 dpi ανάλυση.
  3. Πριν στείλετε το αρχείο μετατρέψτε σε γραμμικό τις γραμματοσειρές σας, δηλαδή  create outlines σε illustrator & In Design.
  4. Το αρχείο θα πρέπει να έχει αρχική ανάλυση 300 dpi (σε φυσικό μέγεθος).
  5. Όταν κλείνετε το αρχείο σας σε pdf, προτιμήστε version 6 ή νεότερη, ανοίξτε πάλι από το Acrobat πριν μας το στείλετε για να βεβαιωθείτε ότι δεν «χτύπησε» κάτι.
  6. Χρησιμοποιείτε πάντα σκάλα τετραχρωμίας CMYK ή παντονιέρα για να δείτε το τελικό αποτέλεσμα της μακέτας και ποτέ την οθόνη σας.
  7. Ειδικά χαρτιά απορροφούν πολύ χρώμα (π.χ χαρτιά γραφής & χαρτιά αυτογραφικά) αλλάζοντας κάποιες φορές σημαντικά το χρωματικό αποτέλεσμα της μακέτας σας.
  8. Σημαντικό! Όλα τα αρχεία θα πρέπει να έχουν σημεία κοπής. Προσθέτουμε πάντα 5 χιλιοστά σε κάθε πλευρά για το λεγόμενο ξάκρισμα (bleed) και τηρούμεαπόσταση από την εκτυπωτική επιφάνεια 5 χιλιοστά εσωτερικά σε κάθε πλευρά, για να μην χαθούν γράμματα κλπ.
file-extention-change

Αποστολή του Αρχείου

Υπάρχουν 2 τρόποι να μας στείλετε τα αρχεία σας.

1. Αποστολή αρχείων με E-mail

Εάν το αρχείο σας είναι μέχρι 9ΜΒ το στέλνετε μέσω του email μας, μαζι με την εντολη εργασίας

2. Αποστολή μέσω μεταφορών μεγάλων αρχείων

Εάν το αρχείο σας ειναι πανω απο 10ΜΒ καλό ειναι να το στέλνετε με sites αποστολης μεγάλων αρχείων, όπως:

https://www.wetransfer.com/

ή

http://www.sendspace.com/

send-large-files-over-the-internet